Onze 7 grootste baby-miskopen (zodat jij dit geld kunt besparen)

Baby

Als nieuwe ouder laat je je snel verleiden tot allerlei handige hebbedingetjes. Want ‘het zal je leven met een baby echt makkelijker maken’. Nu is dat soms wel waar, maar heel vaak ook niet. Om je te behoeden van een aantal miskopen, lees je hier wat er bij ons snel in de hoek geschoven werd.  

1. De stinkende luieremmer 

Zo’n ding kost flink veel geld en ik ben eigenlijk nooit voorstander geweest van een luieremmer. Wat mij betreft leek het direct weggooien van de luiers een prima oplossing. Maar omdat we op een appartement woonden zonder grijze bak in de tuin, bleek dat toch meer werk dan gedacht. Daarom besloten we dan maar een luieremmer te kopen. Want dat zou geurtjes maskeren of zoiets. Mooi niet dus! Dat ding stonk een uur in de wind, moest elke dag geleegd worden en kostte ons daarmee meer tijd dan de wandeling naar een vuilnisbak op straat. Sinds we verhuisd zijn naar een huis met tuincontainers staat het stinkding vanzelfsprekend te verstoffen op de overloop. Daaaag luieremmer!  

2. Veel te veel hydrofiele doeken  

Ja, deze doeken zijn in principe geweldig. Vooral de eerste weken heb je ze heel hard nodig. Voor afdrogen, spugen, slapen, inwikkelen en noem maar op. Dus kregen we van alle kanten doeken aangeboden en kochten we er zelf nog maar wat extra bij. Maar na die eerste weken houdt dat spugen ineens op en heb je de doeken voor heel veel dingen niet meer nodig. We hebben nu een la vol doeken waarvan er misschien af en toe eentje gebruikt wordt. Zonde van de ruimte. Mijn tip: sla ze in, maar sla er niet in door.  

3. Vervelende en onhandige kleertjes  

Je kent het wel: in de bubbel van je zwangerschap zie je allerlei ontzettend schattige pakjes in de winkel die jouw baby móét hebben. En dan blijken ze ook nog in de sale. Hebben! Eenmaal na de geboorte begrijp je wel waarom die pakjes afgeprijsd waren. Niemand gaat z’n kind in zo’n stug, onhandig, strak pakje hijsen. Dat is gewoon niet te doen.  Net als stugge rompers met lange mouwen. Ook geen succes bij zo’n klein babytje.  

4.  Onnodig veel zeepjes 

Je baby badderen is heerlijk, maar het is ook een rotklus. Zeker als je in mijn geval een tweeling moet badderen. Dat wil ik het liefst zo snel mogelijk gedaan hebben. Dat droomplaatje van je baby in het schuim laten spelen en vervolgens heerlijk verwennen met de meeste idiote smeersels is bij mij nog nooit werkelijkheid geworden. De eerste tijd gebruikte ik überhaupt geen zeepjes, in verband met een droge huid. Dat werd ook ten zeerste afgeraden door de kraamhulp. Ik werk inmiddels nog steeds met de zeepjes die ik vanaf het begin al in had geslagen. Een tube douchegel en wat shampoo is voldoende. Af en toe misschien een crème voor de droge plekjes is ook wel fijn. Maar een hele verzameling voor je baby is echt overbodig en zonde van je geld! 

5. De overbodige badverkleiner  

Toen wij het badje voor de tweeling kochten, konden we voor zo’n leuk badverkleinertje kiezen als extra optie. Omdat deze niet heel duur was, bestelden we hem maar voor de zekerheid. Uiteindelijk hartstikke zonde van die paar euro’s, want we hebben hem nooit gebruikt. Oké, misschien één keer om te ontdekken dat het helemaal niet handig in gebruik is. Weg ermee!  

6. Onnodig veel spenen

De eerste tijd is het zoeken welke speen je kleintje prettig vindt. Die van ons hadden al gauw een voorkeur voor de Philips Avent spenen. Toch lieten we ons verleiden door alle verkooppraatjes van andere spenen, zoals ‘beter voor de tandjes’. Hartstikke dure spenen, maar absoluut niet gewenst hier. Zo bleven we steeds andere spenen proberen om altijd weer uit te komen bij die van Avent. Weer vele euro’s verspild.   

7. Te veel dekens en lakens 

Elke moeder kijkt tijdens haar zwangerschap waarschijnlijk rond voor inspiratie voor de babykamer. Dat deed ik dus ook. Ik wist alleen niet zo goed welke stijl ik nou wilde. Dus sloeg ik voor de zekerheid een groen, grijs en wit dekentje in. Daarnaast ook genoeg lakentjes (met van die leuke prinst) voor als er weer een luier gelekt had. En die krengen zijn me toch duur! Als ik iets eerder had geweten dat ze al snel over zouden stappen op een slaapzakje omdat die dekentjes elke avond voor bijzonder veel strijd zorgden, had ik dit nooit gekocht. Één dekentje met twee lakentjes zijn genoeg om de eerste tijd even te testen of het wel zo prettig is. En laat je niet verleiden door al die perfect opgemaakte bedjes op Pinterest. Dat is een paar weken leuk. 😉  
 
 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *